• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
cadeautjes, kerstboom, rood, kerstballen, ornamenten, vaas
minuten lezen

Ga dit jaar voor een alternatieve kerstboom

De traditionele naaldboom moet sinds enkele jaren steeds vaker wijken voor de alternatieve kerstboom, die steeds populairder wordt. Deze trend zet zich ook dit jaar voort. Van hout, tot metaal, tot gaas, tot riet, de keuze is ruim. Hoewel de traditionele kerstboom bij de meeste Nederlanders nooit zal verdwijnen, zoeken toch steeds meer mensen naar alternatieven, vandaar dat wij elk jaar weer met nieuwe alternatieve kerstbomen blijven komen.

Op een creatieve manier een alternatieve kerstboom versieren is hartstikke leuk. Gebruik hierbij eerlijke en ruige materialen; die passen perfect in een stoere kerstboom. Decoreer met warme en natuurlijke materialen voor een landelijke boom, lichte pastelkleuren voor een romantische touch en felle kleuren voor een vrolijk resultaat. Alles mag en kan!

Weet je niet precies welke materialen bij jouw stijl passen? Wij hebben alle stijltrends voor de kerstdagen voor je op een rijtje gezet.

1

Kerstboom van mos

Met deze alternatieve kerstboom haal je de natuur in huis! Verzamel mooie rechte (berken)takken uit het bos. Bepaal hoe groot je de kerstboom wilt maken en zaag de takken in verschillende lengtes, van breed naar smal. Zo bouw je de kerstboom op. Bij Intratuin vind je ook een kant en klare alternatieve kerstboom met takken voor als je wat minder tijd hebt. Bedek de takken met mos en wikkel dit vast met binddraad. Bind de takken met ijzerdraad aan elkaar vast, let goed op dat de afstand tussen de stammen overal even groot is, anders hangt de alternatieve kerstboom straks scheef. Decoreer de boom met mooie hangers of dadeltrosjes. Voeg wat extra sparkling toe met draadverlichting op batterij.

2

Kerstboom met gaas

Deze simpele maar stoere boom zet je gemakkelijk zelf in elkaar. Timmer drie houten latjes in een piramidevorm aan elkaar en span daar kippengaas tussen. Nu kun je de boom al naar eigen smaak decoreren met kerstballen, hangers, slingers en verlichting. Ben je wat minder handig met hamer en spijkers? Bij Intratuin vind je deze leuke alternatieve kerstboom ook compleet.

kerstboom, kerstballen, sok, rendier, ster, kerstbal, gaas, driehoek
3

Ladder

Wil je liever niet de traditionele driehoek-vorm van een kerstboom? Dan kun je ook bijvoorbeeld een mooie ladder gebruiken. Deze kun je versieren met hippe hangers en kerstverlichting. Het leuke is dat je deze ladder ook na de kerstdagen nog kunt laten staan. Handig om dat ene mooie plaid overheen te hangen!

4

Stijlvolle takken

Met mooi kerstgroen haal je snel een gezellige sfeer in huis. Je kunt ze daarom heel goed gebruiken als alternatieve kerstboom. Kersttakken zijn er in allerlei soorten en maten. Je vind bij Intratuin takken met bessen zoals de rozenbottel of juist stoere kale takken. Haal de soort in huis die jij het mooist vindt en decoreer ze naar smaak. Met twinkelende verlichting en hippe hangers creëer je heel gemakkelijk een magisch effect.

tak, kerst, ster, rendier, boek, verlichting, ornamenten
5

Letterbak

Met een letterbak in de vorm van een kerstboom kun je eindeloos combineren! Kies voor één thema en plaats verschillende ballen, kaarsen en hangers in de letterbak. Door verschillende vormen te gebruiken houd je het speels.

6

Een boom maar geen kerstboom

Puur natuur is de kersttrend van dit seizoen. Een grote tak of boompje met kluit kan daarom ook prima dienst doen als kerstboom. Lekker stoer en je kunt hem net zoals de traditionele boom ook volhangen met hangers naar eigen smaak. Zet hem in een pot of mand en je hebt in handomdraai een stijlvol alternatief voor een kerstboom.

kerst, tak, verlichting, cadeautjes, paarden, kussen

Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  enig al die alternatieve kerstbomen heb al jaren een spiraalboom ,bevalt prima . het ene jaar zo en het andere jaar weer anders ,gezellig . en geen naalden die er af kunnen vallen!!! prima,

 2. Avatar

  Het is heel leuk ,voor als je niet meer instaat ben, om een echte boom te versieren. Of als je woning erg klein is.

 3. Avatar

  heel erg leuk om zelf te maken maar ik ga toch voor een gewone kerstboom Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *