• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
bord, wortel, buikspek, groente, viooltjes, recept, doperwten
minuten lezen

Recept: Zacht gegaarde buikspek met lentegroenten

Ingrediënten

Voor de buikspek

  • 1,5 kilo buikspek
  • 2 stokjes sereh
  • 6 eetlepels Texan steakhouse rub
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels granaatappel siroop (bij Turkse of Marokkaanse winkel te koop)
  • 2 eetlepels maple siroop
  • 1 limoen

Voor de wortelcrème

  • 500 gram wortels
  • 1 zakje vanille suiker
  • zout/peper
  • 2 dl jus d’orange

Benodigdheden

  • Staafmixer voor de wortelcrème

Werkwijze

Voor de buikspek

  1. Pak alle ingrediënten behalve de buikspek.
  2. Kneus de sereh, door er met de achterkant van je mes op te slaan, zo komen de smaakstoffen en aroma vrij. Deze voeg je in zijn geheel toe bij de marinade.
  3. Rasp de limoen zo fijn mogelijk.
  4. Doe alles in een kom en meng het goed.
  5. Pak de buikspek en prik gaatjes in de vetlaag zodat de marinade goed kan intrekken, smeer de buikspek in met de marinade.
  6. Je kan dit vacumeren of goed afdekken en laat 8 tot 24 uur intrekken, hoe langer je hem laat staan hoe intenser de smaak zal zijn.
  7. Leg de buikspek op de bbq op indirect vuur en gaar deze langzaam in +/- 5 uur op 150 graden.

TIP: Lekker met kerriemayonaise, frisse salade, gepofte aardappel.

Wortel crème

  1. Schil de wortels en kook deze samen met de vanillesuiker, jus d’orange, zout en beetje peper gaar +/- 20 à 25 min (wil je er een rooksmaak aan dan kun je de winterpeen ook in de bbq garen dit duurt wel langer maar is ook heerlijk).
  2. Pureer nu de wortels fijn met een beetje kookvocht tot een mooie gladde puree.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *