• Voor de beste groeninspiratie
  • Alles voor huis, tuin en dier
  • Handige groenvideo's
minuten lezen

Recept: cherrytomaatjes op zuur

Ingrediënten

250 g cherrytomaatjes
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 piment d’espalette
olijfolie om in te bakken
300 ml azijn
200 ml water
1 tl zout
1 el suiker
1 tl mosterdzaadjes
2 takjes verse dragon
2 takjes verse rozemarijn

Extra nodig: soda, satéprikkers, weckpotjes.

Bereidingswijze

  • Was de cherrytomaatjes en dep ze droog. Prik met een satéprikker een gaatje in de tomaatjes, bij de steelaanzet, zo trekken de smaken beter in).
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd de piment d’espalette in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en voeg de sjalot, knoflook en de piment toe en fruit circa 3 minuten.
  • Voeg vervolgens het water, zout, suiker en de mosterdzaadjes toe. Breng het azijn-watermengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak de weckpotjes goed schoon met kokend water en een beetje soda.
  • Voeg de tomaatjes toe aan de weckpotjes en giet het kokend hete azijnmengsel erover.
  • Verdeel de dragon en de rozemarijn over de weckpotjes en zorg dat de cherrytomaatjes goed onder de azijn staan. Sluit de potten af en zet ze ondersteboven tot ze zijn afgekoeld. De tomaatjes zijn circa 6 maanden houdbaar.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *