• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
DIY, kerstkrans, driehoek, eucalyptus
minuten lezen

DIY: driehoek met eucalyptus

Vind jij een krans ook dé ultieme kerstversiering? Of juist helemaal niet? Deze hippe krans is anders dan de traditionele kerstkrans; hij is namelijk in de vorm van een driehoek! Daarom past hij ook bij jou in huis als je niet zo van kransen houdt. Je versiert hem makkelijk zelf met een paar takken eucalyptus. Meer dan drie bamboestokken, touw, ijzerdraad en wat gereedschap heb je niet nodig. Wij leggen je uit hoe je zelf deze leuke driehoekhanger met eucalyptus maakt.

Benodigdheden

DIY, kerstkrans, benodigdheden, eucalyptus, snoeischaar, touw, draadtang, wikkeldraad, bamboestokken

 

 

 

 

1

Knoop de bamboe in een driehoek

Bedenk eerst hoe groot je de driehoek wilt gaan maken. Voor een wat grotere krans kun je de bamboestokken 60 cm lang maken, maar als je een wat kleinere wilt kun je ze ook halveren en ze bijvoorbeeld 30 cm lang maken. Als je de bamboestokken op het juiste formaat hebt geknipt of gezaagd kun je ze met touw aan elkaar knopen. Gewoon stevig vastmaken is voldoende, er komt niet veel gewicht aan te hangen.

DIY, kerstkrans, driehoek, bamboe, touw
2

Knip de eucalyptus op de juiste lengte

Knip nu de eucalyptus af zodat er geen vertakkingen meer zijn, alleen nog enkele takken. Wij hebben er ook wat zilveren asparagus tussen gedaan voor een extra vleugje kerstsfeer. Uiteraard kun je ook andere soorten kerstgroen gebruiken zoals nobilis of mooie bessentakken. Maak er je eigen creatie van! Het fijne van eucalyptus is wel dat het indroogt waardoor je de krans lang kunt bewaren.

DIY, kerstkrans, driehoek, eucalyptus, snoeischaar
3

Bind de eucalyptus aan de driehoek

Bind nu de eucalyptus aan de driehoek vast met het wikkeldraad. Knip een paar kleine stukjes af en begin dan de takken vast te maken. Het is handig om een een aantal verschillende takken in een keer vast te maken en daarna lege plekken op te vullen. Wij hebben nu vanuit één hoek de takken naar buiten toe vastgemaakt. Maar het is ook leuk om de takken vanuit een andere hoek van de driehoek vast te binden of om juist de hele driehoek te bedekken met groen.

DIY, kerstkrans, driehoek, eucalyptus, wikkeldraad

DIY, kerstkrans, driehoek, eucalyptus

Ook leuk om te lezen

Reacties

  1. Avatar

    Ik zocht de snowglobe dorp maar die kan ik niet vinden ligt het aan mijn of zoek ik verkeert
    Ik hooe her graag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *