• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
eucalyptus, krans, DIY, deur, tafel, vaas, krukje, touw, schaar
minuten lezen

DIY: Eucalyptus krans

Met mooi kerstgroen geef je extra sfeer aan je huis tijdens de feestdagen. Onze favoriet zijn de prachtige takken van de Eucalyptus. Deze ruiken heerlijk en ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Je kunt Eucalyptustakken los in een vaas zetten maar je kunt er ook zelf een stijlvolle kerstkrans mee maken. Door verschillende soorten Eucalyptus te gebruiken krijgt de krans een luchtig en natuurlijk uiterlijk. De Eucalyptuskrans is een echte musthave voor dit najaar en verdient dus zeker een plekje in jouw interieur!

Benodigdheden

Zelf een eigen krans maken van Eucalyptus is makkelijk en ook nog eens leuk om te doen. Je hebt er niet veel materialen voor nodig. Goed binddraad, een draadtang en snoeischaar helpen je al een heel eind op weg. Natuurlijk is een goed frame ook belangrijk om de krans op te maken. Voor deze krans is een stevige metalen ring voldoende. Wij leggen je in paar stappen uit hoe je zelf een Eucalyptuskrans maakt.

 

 

 

 

1

Knip om te beginnen takken van de Eucalyptus met verschillende lengtes. Ongeveer 25 takjes is voldoende, je kunt later nog extra takken knippen als je tekort komt.

eucalyptus, krans, DIY

Tip: Geef je krans nog meer sfeer met bijvoorbeeld Rozenbottel of gipskruid. Dit zijn mooie materialen om tussen de Eucalyptus door te verwerken.

2

Nu is het belangrijk om te bepalen wat het midden van de krans wordt en tot welke hoogte je de ring wilt gaan bekleden met Eucalyptus. Wij hebben ervoor gekozen om hem ongeveer voor de helft te bedekken. Je kunt hem natuurlijk ook helemaal vol maken met Eucalyptus. Zo maak je een ‘klassieke’ krans. Hiervoor heb je wel zeker twee keer zoveel takken nodig dan wij hebben gebruikt.

eucalyptus, krans, DIY
3

Knip met de draadtang ongeveer 15 stukjes draad van 4 á 5 cm lang. Deze ga je gebruiken om straks de takken van de Eucalyptus aan de ijzeren ring vast te maken. Je kunt later als je tekort komt nog meer bijmaken.

eucalyptus, krans, DIY
4

Pak nu een klein bosje van ongeveer drie verschillende soorten Eucalyptus takken. Bevestig deze met een stuk draad aan de zijkant van de ring op de gewenste hoogte. Doe dit zo dat de uiteinden van de takjes naar de bovenkant van je krans wijzen.

eucalyptus, krans, DIY

Tip: Als je tijdens het binden de krans regelmatig op een afstandje bekijkt kun je de verdeling van de takken nog beter bepalen.

5

Verwerk de rest van de takken op dezelfde manier wisselend aan allebei de kanten van de krans. Doe dit dakpansgewijs tot je onderaan het midden hebt bereikt. Houd hierbij goed in de gaten waar het midden zit zodat je aan allebei de kanten van de ring de takken op dezelfde hoogte bevestigd. Het hoeft niet heel netjes vastgemaakt te worden. Laat de natuurlijke groeiwijze van de takken zien door ze niet te strak op de ring te bevestigen.

eucalyptus, krans, DIY
6

Door de takken dakpansgewijs vast te maken zorg je ervoor dat je met ieder nieuw bosje het vorige bindpunt bedekt. Zo werk je op een simpele manier de ijzerdraadjes weg. Mochten er nog zichtbare ijzerdraadjes zijn kun je deze nu wegwerken door hier en daar een takje extra toe te voegen.

eucalyptus, krans, DIY
7

Bekijk de krans eens goed op een afstand en kijk of er nog kale plekken zijn. Werk deze weg en maak de krans eventueel nog wat voller door nog extra takken bij te binden. Het komt niet aan op een paar takjes, maak hem vooral naar je eigen smaak!

eucalyptus, krans, DIY
8

Om de krans helemaal af te maken kun je er een mooi lint of touw aan vastmaken. Zo kun je de Eucalyptuskrans makkelijk ophangen. Hij zal na een tijdje indrogen en daardoor iets vergrijzen. Hij staat dan nog mooier op bijvoorbeeld een houten deur of witte muur.

eucalyptus, krans, DIY

Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  De krans was heel leuk! Met een pluim voor marjolein, in Kouderkerke ,dank je wel was supper. Zelfs met mijn reuma handjes die pijn deden. Daar wist gelukkig niemand van. Topppp Intratuin! Dank je wel.

 2. Avatar

  Waar kan ik een ijzeren ring kopen voor een eucalyptuskrans

  • het inspiratieteam

   Hoi Jacqueline, een ijzeren ring kan je makkelijk bij de bouwmarkten kopen. Je kunt ook een stalendraad bij een hobbywinkel kopen, misschien kunnen ze hem daar nog buigen in een mooie cirkel. Veel succes!

 3. Avatar

  De eucalyptus krans is super mooi en ga ik ook maken, zoek altijd naar nieuwe ideetjes.

 4. Avatar

  Heel mooi, wat is de houdbaarheid van de eucalyptus in zo’n krans?

  • het inspiratieteam

   Hoi Tessa, in zo’n krans blijven de takken zeker een aantal weken mooi! Je kunt ze zelfs daarna nog helemaal drogen en ze mooi inlijsten!

 5. Avatar

  Hi!
  Ik zoek al tijden naar eucalyptus takjes, maar kan ze nergens vinden.
  Verkopen jullie deze wel ?

  Dankjewel!

  • het inspiratieteam

   Hi Lillian!
   In de winkels verkopen wij wel vaak verse eucalyptus takken! Voor de zekerheid kan je van tevoren even contact opnemen met de vestiging waar je naartoe zou willen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *