• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
Tafelloper, diy, eucalyptus, kerst, diner, servies, bestek, servet, kaarsjes
minuten lezen

DIY: groene tafelloper

Met het kerstdiner wil je natuurlijk de show stelen met een mooi gedekte tafel. Kaarsjes aan, een groot tafelkleed en het allermooiste servies op tafel. Maar met vers groen maak je van je eettafel pas echt een feesttafel! Je kunt traditioneel kerstgroen gebruiken zoals nobilis, maar eucalyptus is toch net wat meer anno 2018. Maak bijvoorbeeld met verschillende soorten eucalyptus een mooie krans of een groene tafelloper. Je kunt een tafelloper natuurlijk ook als guirlande gebruiken langs de trap of de schoorsteenmantel. Beginnen je vingers al te kriebelen? Lees dan snel verder hoe je zelf een guirlande maakt van eucalyptus.

Benodigdheden

1

Knip het touw op lengte

Voordat je begint is het goed om te bedenken hoe lang jouw tafelloper moet worden. Wil je hem als guirlande gebruiken? Dan moet hij misschien wel wat langer zijn, en dan heb je ook meer eucalyptus, draad en touw nodig. Als je weet hoe lang hij moet worden kun je het touw op de juiste lengte afknippen. Neem altijd wat extra, afknippen kan altijd nog.

DIY, groene tafelloper, eucalyptus, schaar, touw, kerst
2

Knip de takken

Knip nu alle eucalyptus van de grote takken af. Zorg ervoor dat er geen grote of dikke vertakkingen meer zijn. Als je kortere takken knipt en deze strakker op elkaar bindt zal je tafelloper een wat strakkere vorm krijgen. Hoe langer je de takken laat, hoe ‘losser’ van vorm hij zal worden.

DIY, eucalyptus, tafelloper, snoeischaar
3

Bind de takken aan het touw

Maak nu kleine bosjes van de verschillende soorten eucalyptus en bind deze aan het touw vast. Herhaal dit dakpansgewijs tot je het hele touw gevuld hebt. Zorg er ook voor dat je geen draad ziet, dus bind de bosjes niet te ver uit elkaar vast. Wanneer je aan het eind van het touw bent gekomen kun je in tegenovergestelde richting wat takken over het einde heen binden zodat je het wikkeldraad niet meer ziet.

DIY, eucalyptus, tafelloper, kerst, binden, ijzerdraad

Tafelloper, diy, eucalyptus, kerst, diner, servies, bestek, servet, kaarsjes

Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  Een heel leuk idee !
  Met het instructie filmpje was het duidelijk.
  Ik heb er met plezier een gemaakt en het regent van de complimenten!
  Hartelijk dank voor de tip!

 2. Avatar

  Kan dit een dag van tevoren gemaakt worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *