• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
bloempot, accesoires, tuin, kamerplant
minuten lezen

DIY: Kunstcactus van ijzerdraad en wol

Een cactus is één van de stoerdere planten die in verschillende soorten en maten te vinden is.  Leuk voor op de kinderkamer… maar helaas ook gevaarlijk. De scherpe prikkels van de cactus kunnen behoorlijk pijnlijk zijn! Wil je toch een cactus op de kinderkamer? Maak hem dan zelf met de kids! Met deze leuke DIY maak je je eigen cactus met ijzerdraad en wol. Handig, want je hoeft ze ook geen water te geven. Wij leggen je uit hoe je zelf een cactus kunt maken.

Benodigdheden

  • Draadtang
  • Terracotta potje
  • Groen en roze wol
  • Schaar
  • Stevig ijzerdraad
  • Kleine steentjes

Tip: In dit voorbeeld gebruiken we groene en roze wol en neutrale steentjes. Maar je kunt dit natuurlijk helemaal zelf invullen. De keuze is aan jou!

1

Maak een cactus

Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om de cactus in elkaar te zetten. Maak de tafel vrij en leg alle benodigdheden alvast klaar binnen handbereik. Je bent met de vorm van de cactus. Knip een stuk ijzerdraad van ongeveer 70 a 80 cm. Liever te veel, dan kun je er aan de onderkant altijd nog wat afknippen. Buig dit ijzerdraad in de vorm van een cactus.

Stap 1 DIY cactus ijzerdraad wol
2

Wikkel in met wol

Knip een flink stuk wol af en omwikkel daar het ijzerdraad mee. Begin met een knoopje en eindig met een knoopje, zodat het wol er niet afglijdt.

Stap 2 Cactus knutselen wol ijzerdraad
3

Vullen maar!

Vul nu het terracottapotje met grind en zet je cactus stevig vast. Wij hebben een potje met een diameter van 11 cm gebruikt, heb je een grotere cactus gemaakt? Gebruik dan ook een groter potje zodat de verhouding goed blijft.

Stap 3 Cactus knutselen wol ijzerdraad
4

Maak een pompon

Als laatste maak je een pomponnetje die je aan de cactus kunt hangen. Een pompon maak je heel gemakkelijk met je vingers. Wikkel een stukje wol om je wijs- en middelvinger, of nog makkelijker: om de vingers van je kinderen. Bind een ander touwtje eromheen en maak er een knoopje in. Daarna kun je pompon losknippen. Wil je een grotere pompon? Gebruik dan meerdere vingers. Hang de pompon aan de cactus en klaar!

Stap 4 Cactus knutselen wol ijzerdraad
5

Versier je cactus

Nu kun je de cactus zigzaggend invullen met wol en afmaken!

Stap 5 Cactus knutselen wol ijzerdraad

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *