• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
mini dorp, huisjes, tafel, windlicht
minuten lezen

DIY: mini kerstdorp

Met kleine kersthuisjes kun je in een paar simpele stappen een kerstdorpje maken. Zo’n winterwonderland is een gezellige toevoeging aan de versiering van je huis tijdens én na de kerstperiode. Dit dorpje kan namelijk prima blijven staan na de feestdagen. In deze DIY doen we er ook kleine lampjes in. Zo kun je ook nu het s’ avonds vroeg donker wordt van je dorpje genieten!

Windlicht, mos, kerstboompjes, kersthuisjes

1

Maak de lampjes in het boompje

Wikkel als eerst de lampjes om een of beide boompjes heen. Doe dit op zo’n manier dat je het kastje met de batterijen onderaan hebt zitten. Deze kun je straks onder het mos verstoppen.

kerstboompje met verlichting
2

Vul het windlicht

Pak nu het windlicht erbij en leg daar een stukje mos in. Verberg vervolgens het doosje van de batterijen van de verlichting onder dat stukje mos. Het boompje zet je er dan bovenop. Nu kun je de rest van het mos onderin het windlicht plaatsen en het windlicht verder opvullen met de huisjes en boompjes.

windlicht, mos, kerstboompje met verlichting
3

Laat het sneeuwen

De laatste stap is sneeuw! Strooi voorzichtig een dun laagje sneeuw over je minidorpje. Niet teveel, anders zie je de huisjes misschien niet meer zo goed. Ook kun je nog kaarsjes of waxinelichtjes toevoegen als je wilt. Voor de veiligheid kun je gebruik maken van LED kaarsen.

kerstboompje, kunstsneeuw, windlicht

kerstdorpje, kersthuisje, kerstboompje, kerstlampjes

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *