• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
DIY, pompoen, uithollen, versieren, zaagje, schepje, steekschuim, oase, droogbloemen
minuten lezen

DIY: pompoen versieren met droogbloemen

Pompoenen kun je op heel veel verschillende manieren uitsnijden en versieren. Je hebt er niet veel spullen voor nodig en ze staan heel gezellig met een waxinelichtje erin. En met een goede uitsnijset kun je heel precies vormen of gezichten uit de pompoen snijden. Maar heb je ook al eens gedacht aan het versieren van een pompoen met droogbloemen? Droogbloemen koop je bij jouw Intratuin in allerlei soorten en kleuren. Kies verschillende najaarskleuren die mooi matchen met de kleur van je pompoen en ga aan de slag!

DIY, pompoen, mesje, steekschuim, uitsnijset, droogbloemen

1

Hol de pompoen uit

Begin met het uithollen van de pompoen door er aan de onderkant een gat in te maken. Maak het gat groot genoeg om er straks ook makkelijk een stuk steekschuim in te kunnen stoppen. Schep al het vruchtvlees uit de pompoen totdat hij mooi schoon is vanbinnen. Hoe minder viezigheid aan de binnenkant, hoe minder snel hij zal gaan rotten.

DIY, pompoen, uithollen, schepje
2

Snijd er een schuin stuk uit

Snij nu een stuk uit de pompoen in de vorm waarop je de bloemen in de pompoen wilt gaan steken. Wij hebben gekozen voor een schuine slinger over de hele pompoen, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm uitsnijden. Je moet er alleen rekening mee houden dat je nog wel goed bij het steekschuim moet kunnen komen met de droogbloemen.

DIY, pompoen, uithollen, versieren, zaagje, schepje
3

Vul de pompoen met steekschuim

Vul nu via het gat aan de onderkant de pompoen op met steekschuim. Zorg ervoor dat er genoeg in zit zodat de droogbloemen straks goed blijven zitten.

DIY, pompoen, uithollen, versieren, zaagje, schepje, steekschuim, oase
4

Steek de droogbloemen door de schuine opening

Begin nu met het verwerken van de droogbloemen in de opening in de pompoen. Maak de steeltjes van de bloemen korter, maar niet te kort zodat je ze wel goed in het steekschuim kunt steken. Vul de vorm in de pompoen goed op totdat je geen steekschuim meer ziet.

DIY, pompoen, uithollen, versieren, zaagje, schepje, steekschuim, oase, droogbloemen

Het eindresultaat

Geef je pompoen een mooie plek in huis, of buiten in de voor- of achtertuin zodat je er van kunt genieten! Je kunt nog meer pompoenen uithollen zoals hieronder op de foto. Bijvoorbeeld door aan de bovenkant droogbloemen in de pompoen te steken. Zo lijkt het net een vaasje! Of wees creatief en maak mooie figuren in de pompoen en zet er een gezellig theelichtje in.

DIY, pompoen, uithollen, versieren, zaagje, schepje, steekschuim, oase, droogbloemen

Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  Ik zou het zo leuk vinden om wat vaker een workshop s te kunnen volgen bij jullie.
  Inspiratie opdoen dat lukt wel maar er een gezellig dagdeel van maken in combinatie met een high tea in natuurlijk pure verwennerij bij Intratuin.
  Dank jullie wel voor het delen van jullie kennis en kunnen.
  Hartelijke groet Agnes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *