• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
Tulpenkrans, bloembollen, salix, touw, ijzerdraad, diy
minuten lezen

DIY: Tulpenkrans

Tulpen kunnen eigenlijk overal en zorgen voor een instant lentegevoel. Je kunt ze in een vaas zetten maar ze doen het natuurlijk ook goed als bloembol in de tuin. Je kunt tulpen eindeloos combineren met mooi groen zoals bosbes- of kersenbloesemtakken. En wist je dat je tulpen op bol ook heel goed kunt verwerken in een krans? Zo’n vrolijke tulpenkrans kan binnen én buiten. Je moet de bol van de tulpen wel regelmatig met water besproeien.

Ondanks de goede verzorging zijn tulpen op bol natuurlijk wel beperkt houdbaar. Gelukkig kun je het frame van de krans wel hergebruiken! Verwerk er bijvoorbeeld droogbloemen in of bekleed hem met Eucalyptus. Dit droogt prachtig in en is juist weer leuk voor het najaar. Wij leggen je uit hoe je, in ongeveer een halfuurtje, zelf een tulpenkrans kunt maken.

Benodigdheden

  • Bosje Salim
  • Kersenbloesemtakken of Salix
  • Tulpen op bol
  • Wikkeldraad
  • Touw
  • Draadtang

 

Tip: zijn er geen tulpen op bol meer verkrijgbaar? Gebruik dan tulpen als snijbloem. Je kunt dan ook voor andere voorjaarsbloeiers kiezen zoals ranonkels. Om deze snijbloemen in de krans te verwerken kun je speciale buisjes gebruiken. Daar blijft het water in zitten zodat de bloemen kunnen drinken. Vind je dit te lastig? Dan kun je ook kiezen voor andere bollen zoals hyacinten of narcissen. Deze kun je op dezelfde manier verwerken als de tulpen op bol. Denk er wel aan om ook deze bollen regelmatig met water te besproeien!

1

Om en krans te maken heb je een goede ondergrond nodig dat als frame kan dienen. Voor deze tulpenkrans gebruiken we daar Salim voor. Dit kun je in grote bundels kopen, maar je kunt natuurlijk ook een kant en klare krans kopen. Deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en maten bij jouw Intratuin. Neem de Salim en vorm het in een ringvorm naar de juiste grootte. Wij hebben een krans gemaakt van ongeveer 30 cm doorsnee.

Als je een cirkel hebt gevormd kun je deze omwikkelen met ijzerdraad om er een strakkere vorm van te maken. Deze cirkel vormt de basis voor je krans.

Diy, salix, krans, tulpen

Tip: voeg een rank Hedera (Klimop) toe aan de tulpenkrans voor nóg meer groen.

2

Nu kun je de krans bekleden met bijvoorbeeld kersenbloesemtakken. Leg de takken erop en bind ze vast met wikkeldraad. Je kunt natuurlijk ook andere takken gebruiken zoals Salix. Dat is gewone krulwilg en dit zal een speels effect geven aan je krans.

Diy, salix, krans, tulpen, ijzerdraad, kersebloesem

Wil je meer weten over tulpen? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de herkomst, het planten en de verzorging van tulpen!

3

Als laatst bevestigen we de tulpen op bol op de krans. Dit kan met een natuurlijk gekleurd touw maar je kunt ook voor een vrolijk kleurtje gaan om er je eigen draai aan te geven.

Diy, salix, krans, tulpen, touw

Tulpenkrans, bloembollen, salix, touw, ijzerdraad, diy

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *