• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
gras, zaaien, graszaad, grasveld, hand, man
minuten lezen

Een nieuw grasveld zaaien met graszaad

De beste periode om gras te zaaien is in het voorjaar, van half april tot eind mei. Of van half augustus tot eind oktober. Bij Intratuin kun je bij het aanschaffen van graszaad kiezen tussen speelgazon en schaduwgazon.

Speelgraszaad

Een gazon is voor kinderen de plek om te ravotten en te spelen. Intratuin heeft graszaad dat speciaal voor speelgazon is: na het zaaien komt er een sterke soort gras op, die bestand is tegen het vele rondrennen en spelen dat de kinderen op het gazon doen. Je kunt op het gazon een speelhuisje neerzetten, op mooie dagen een opblaasbad of tuindouche.

Graszaad Schaduwgazon

Ideaal voor het herstellen van kale plekken op schaduwrijke plaatsen is Intratuin Graszaad Schaduwgazon. Met dit graszaad krijg je een sterk gazon en hebben onkruid en mos minder kans.

Stap voor stap een nieuw grasveld zaaien:

  1. Bepaal waar je je gazon wil hebben. Prik langs de lijnen een paar paaltjes in de grond en span er een touwtje tussen.
  2. Bereken hoeveel graszaad je nodig hebt voor je geplande gazon. Eén kilo graszaad is genoeg voor 40 à 50 m2.
  3. Hark eerst de bovengrond iets los. Verdeel het zaad in twee porties. Strooi het zaad bij windstil weer een keer met een brede worp in de ene richting en een tweede keer dwars op de eerste zaairichting. Zaai voor extra stevigheid de randen van het gazon wat dikker in.
  4. Hark je toekomstige gazon voorzichtig en trap de randen goed aan. Let op: anders dan bij graszoden kun je de eerste weken niet over je pas ingezaaide gras lopen!
  5. Maak nu het ingezaaide stuk met een zachte waterstraal goed nat. Sproei twee- tot driemaal per dag tot het gras opkomt.

Geef vogels geen kans

Wanneer je net gras hebt gezaaid moet je er op letten dat je graszaad niet wordt weggepikt door vogels. Je kunt de vogels verjagen door her en der een stokje met daarop aluminiumfolie in je gazon in wording te prikken.

Liever een nieuw gazon met graszoden? Lees onze tips voor het aanleggen van een nieuw grasveld met graszoden.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *