• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
Bloemen, weelde, groentrend, woontrend, orchidee, goud, paars, miltonia
minuten lezen

Groentrend: bloemen & weelde

Houd jij wel van een beetje uitgesproken en kleurrijk? Dan is dit waarschijnlijk jouw favoriet. De derde groentrend van komend najaar is groots, luxueus en weelderig. Wij presenteren: bloemen en weelde.

Het mag groots, grootser, grootst. We gaan van minimalistisch naar sophisticated. Combineer groepen planten die qua kleurstelling in elkaar opgaan of elkaar versterken. Kies bijvoorbeeld planten met warme en donkere bladkleuren zoals donkerpaars en bordeauxrood. Maak daarnaast ruimte voor zachtroze accessoires, kleurrijke bloemen, parels, zilver en glitters.

Bloemen, weelde, groentrend, woontrend, orchidee, goud, paars, miltonia

Deze kamerplanten matchen ultiem

Kamerplanten met mooie bladstructuren komen goed tot hun recht in dit thema. Jouw interieur is jouw speeltuin en met deze trend kun je helemaal los. Combineren is winnen: zet bijvoorbeeld eens orchideeën naast bijpassende paarskleurige bladplanten (bijvoorbeeld de Tradescantia en de Gynura). In boeketten kun je voor een weelderig effect takken zoals de Calicarpa of bramentakken toevoegen. De selectie van planten die helemaal tot hun recht komen binnen de bloemen en weelde stijl:

Groene held: Miltonia of viooltjesorchidee

Ga je helemaal voor deze trend? Dan is er één plant die zeker niet ontbreken mag: de Miltonia. Deze plant heeft iets weg van een viooltje en wordt daarom in Nederland ook wel de viooltjesorchidee genoemd. Geheel in lijn met de bloemen en weelde-trend, zijn de kleuren en de heerlijke geur die zij verspreidt in de huiskamer. De Miltonia verrijkt je interieur maar voorzichtigheid is geboden: een paar groene vingers is wel vereist als je van deze mooie orchidee wilt kunnen blijven genieten.

Zet de Miltonia op een lichte plaats zonder direct zonlicht. Ze houdt van een koele en luchtige omgeving en mag niet te nat staan. Eén waterbeurt in de 7 tot 9 dagen is genoeg. Geef de Miltonia pas weer water als de aarde bijna droog is. Meten = weten: steek een satéprikker in de grond en check hem af en toe. Als de satéprikker droog is, heeft de Miltonia water nodig. Verpot de Miltonia 1 keer in de 3 jaar in speciale orchideeën grond, of eerder als de grond verteerd is.

Bekijk de Miltonia in de webshop

Phalaenopsis of vlinderorchidee

Vlinderorchidee, waarvan de bloemen lijken op vliegende vlinders. Er bestaan ruim 60 soorten Phaleaenopsis (vlinderorchideeën). Phalaenopsis komt van het Griekse phalaina dat ‘mot’ of ‘vlinder’ betekent; opsis betekent ‘gelijkend op’, dus de naam betekent ‘gelijkend op een vlinder’. De Phaleanopsis houdt van lekker
warm en heeft een hekel aan voortdurend natte voeten. Wat je ook doet, laat het overtollige water weglopen en je Phalaenopsis is een winnaar.

Standplaats: licht/half | schaduw Water: wekelijks | Extra: gaat opnieuw bloeien!

Bekijk de vlinderorchidee in de webshop

Tradescantia zebrina of vaderplant

Dit kunstwerkje heeft langwerpige blaadjes met allerlei verschillende kleuren. De Tradescantia is een hangplant en met haar bonte kleurenmix een ware lust voor het oog.

Standplaats: licht, maar zonder direct zonlicht | Water: wekelijks | Extra: de Vaderplant wordt graag af en toe besprayed

Bekijk de Tradescantia in de webshop

Tip van onze plantencoach: geef orchideeën uitsluitend onthard water (gekookt en afgekoeld leidingwater) op kamertemperatuur. Voeg tijdens de groei en bloei eens per maand speciale orchideeënvoeding toe

Peperomia caperata ‘Rosso’

Dit vetachtige plantje is opvallend om solo neer te zetten en schitterend in gezelschap van andere Peperomia. De Peperomia caperata ‘Rosso’ heeft gerimpeld blad met een rode/paarse gloed. Hij wil het niet te warm hebben en is zuinig met water.

Standplaats: licht/schaduw | Water: wekelijks

Bekijk de Peperomia in de webshop

Calathea majestica 'Whitestar'

De Calathea is een prachtige plant én heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. En let vooral eens op zijn bladeren, deze sluiten zich in de avond; dit geeft een ritselend geluid. De volgende ochtend staat hij weer met zijn bladeren te pronken.

Standplaats: halfschaduw | Water: regelmatig water geven, plant mag tussen 2 gietbeurten niet uitdrogen.

Bekijk de Calathea in de webshop

Fittonia of mozaïekplant

De Fittonia is een opvallend plantje met een zeer decoratief blad. Gekleurde witte nerven lopen over het donkergroene blad, wat zorgt voor een speels kleurenspel. Dit aantrekkelijke plantje, die oorspronkelijk in de tropen van Peru groeit, wordt ook wel de mozaïekplant genoemd.

Standplaats: halfschaduw | Water: wekelijks | Extra: deze plant groeit niet in de hoogte, maar wel in de breedte!

Bekijk de Fittonia in de webshop

Ga voor goud

Leef je uit qua kleur in de volgende weelderige tonen. Mix erop los met accessoires van fluweel, shiny potten en musthaves in brons en goud. Durf te combineren, denk allesbehalve klein. Laat het najaar maar komen!

Bloemen, weelde, groentrend, woontrend, orchidee, goud, paars, miltonia

 

Alles voor bloemen en weelde in je interieur

 Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  Het is heel mooi om te zien, hebben jullie goed gedaan.

 2. Avatar

  Nu al genieten vanaf het pc scherm. Dat wordt pijn in mijn portemonnee als ik komend weekend in de winkel rond kijk. Nu al zin in.

 3. Avatar

  Groentrend Stoer en Natuurlijk. Dit kwam uit de test.

 4. Avatar

  Tineke Koller-Slagtman

  16 oktober 2018, 17:29 / Beantwoorden

  Ik heb mee gedaan met de Win actie, maar dat is niet helemaal goed gegaan, kon mijn naam en email niet invullen.
  ik wilde kijken welke trend ik had en toen kon ik niet meer terug.
  Hoop dat ik toch nog mee kan doen.
  Het was heel kleurrijk
  met vriendelijke groet Tineke

  • het inspiratieteam

   Hi Tineke,

   Leuk dat je mee wilt doen met de winactie! Het beste kun je de groentrendtest nog een keertje doen. Aan het einde kun je dan alsnog je gegevens invullen. Succes!

 5. Avatar

  Net als Tineke kom ik niet verder met het invullen van de groentrendtest. Hoe zit dat?

  • het inspiratieteam

   Hi Cornel, leuk dat je de groentrendtest hebt gedaan. Nadat je de groentrendtest hebt ingevuld, krijg je als het goed is de uitslag met jouw groentrend te zien. Op de pagina met de uitslag zie je op een gegeven moment de tekst: “WIN: Wil jij een groentrendpakket winnen van de stijl, laat dan hier je gegevens achter.” Als je klikt op ‘hier’, dan wordt je naar een formulier geleid die je kunt invullen om mee te doen met de winactie. Hopelijk lukt het je met deze instructies wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *