• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
minuten lezen

Het Groene Werken

Het is meermaals bewezen dat planten een luchtzuiverende werking hebben, stressgevoelens verlagen, je dopamine-aanmaak verhogen en de creativiteit stimuleren. Daarbij doet groen het erg goed als extra touch in je (office-) interieur. De perfecte collega voor op je kantoor dus. Maar wist je dat planten je straks ook op een stijlvolle en veilige manier kunnen helpen om anderhalve meter afstand te bewaren? Dat ziet er net wat fraaier uit dan plexiglas schermen en lege bureaus. Wij hebben de perfecte groene officie dividers om – als je straks weer ‘gewoon’ naar kantoor mag – natuurlijke afstand te creëren en tippen je vijf groene helden die er perfect mee te combineren zijn. Hallo nieuwe favoriete collega’s!

'Planten brengen een werkruimte tot leven en geven kleur, maar zorgen bovenal voor een gezonde, stress-vrije plek waar onze ondernemers graag naartoe komen. Een sfeervol groen kantoor schept een uitnodigend en warm gevoel – dat is een fijne werkomgeving' – Emilie Sobels, founder Hashtag Workmode

Vijf groene office dividers om je collega’s stijlvol op veilige afstand te houden

De vijf groene kantooroplossingen van ‘Het Groene Werken’ bestaan uit een grote plantenbak voor bijvoorbeeld een entree, receptie of hal, een zogeheten baliecactus die bezoekers prikkelt om afstand te houden en verschillende maten houten (tafel)rekken. Laatstgenoemde kunnen worden gebruikt op of tussen het bureau van jou en je collega en gaan goed samen met bijvoorbeeld klimop die over het houten frame heen groeit. Liever een subtiele groene touch? De blauwvaren heeft een dromerige uitstraling die je helpt ontspannen en staat bekend om zijn luchtzuiverende werking.

A hint of fresh air: 5 probleemoplossers voor op de werkvloer

Toe aan wat frisse lucht op kantoor? Deze luchtzuiverende groene helden zijn perfect te combineren met de kantooroplossingen van Intratuin en zorgen ervoor dat jouw werkomgeving gezond, stijlvol ‘en veilig is.

Goudpalm | Areca (€34,99)

Deze beauty van een plant zorgt voor aanzienlijke verbetering in de luchtkwaliteit, omdat hij schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en tolueen uit de lucht haalt. De palm heeft vrij veel water nodig en vangt veel stof, dus regelmatig een slokje water en even afstoffen.

TIP: Is er een paar dagen niemand aanwezig? Haal dan een zogeheten waterdispenser voor op kantoor. Deze zorgt ervoor dat je kantoorplant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt, zo kun je dus met een gerust hart je groene collega’s op kantoor achterlaten.

Vioolplant | Ficus Lyrata (€16,99)

Deze topper is ontzettend makkelijk in de omgang en heeft niet veel sturing nodig. De vioolplant werkt sterk luchtzuiverend en groeit hard. Let op: enig snoeiervaring gewenst!

Vrouwentong | Sansevieria Laurentii (24,99)

Een onverwoestbare persoonlijkheid. De Sansevieria vraagt vooral om een flexibele werkgever: ze doet haar werk voornamelijk ’s nachts en heeft verder weinig eisen. De plant werkt sterk luchtzuiverend, hello clean air.

Blauwvaren | Phlebodium (€14,99)

Een betrouwbare, stabiele collega met wie je gezellig wat kunt drinken in de pauze. De blauwvaren heeft een luchtzuiverende werking en staat graag in de schaduw. De plant heeft vrij veel water nodig, zowel drinkwater als een sproeibeurt, maar is verder niet veeleisend.

 Klimop | Hedera (€15,99)

Volgens de NASA de beste plant om de lucht te zuiveren. De klimop haalt namelijk allergenen zoals schimmels en formaldehyde uit de lucht. Daarnaast is de klimop snel tevreden: de plant heeft weinig licht nodig en groeit hangend naar beneden. De plant heeft wel regelmatig dorst, dus houdt de gieter in de aanslag.

 

Houd je van groene vingers, maar niet op kantoor? Met deze knappe, vrolijke handschoenen (€1,99) houd jij tijdens het verzorgen van de kantoorplanten je handen schoon.

Extra lang van je kantoorplanten genieten?

Veel planten hebben voldoende aan een beetje water op zijn tijd. Maar sommige diva’s vinden dit niet voldoende en hebben extra voeding nodig. Je kunt kiezen voor een universeel voeding of voor speciale voeding voor groene kamerplanten en speciale voeding voor bloeiende planten, bijvoorbeeld voor orchideeën. Er zijn ook langzaam werkende meststoffen in de vorm van tabletjes. Die voeg je in het voorjaar aan de grond toe. Wil je weten welke voeding het meest geschikt is voor jouw kamerplant? Hier lees je er alles over!

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *