• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
Kamerplanten, werkplek, werkkamer, bureau, kast, stoel, lamp, rek, blauwvaren, monstera monkey mask
minuten lezen

Kamerplanten voor op je werkplek

Een werkplek of -kamer doet vaak ook dienst als opslag en washok, of is simpelweg een bureautje in de hoek van de woonkamer. Dit ondergeschoven kindje knapt dus razendsnel op met wat mooie planten die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook de lucht zuiveren. Daarbij helpen planten op je werkplek je beter te concentreren. Één plant per persoon is al genoeg om je prestaties te verbeteren. Maak er een kamerjungle van en je geluksgevoel neemt al werkend zienderogen toe. Kies daarom in je werkkamer voor planten die de lucht zuiveren van onzichtbare schadelijke stoffen; kun jij je weer focussen op je werk! Om je te helpen hebben wij vijf planten voor je op een rij gezet waarmee je de werkkamer omtovert tot de ultieme thuiswerkplek.

TIP: op zoek naar nog meer luchtzuiverende planten? Wij hebben de top 10 voor je op een rij gezet.

1

Blauwvaren - Phlebodium aureum

Deze beauty met blauwe gloed houdt van een lichte plek en kan niet tegen direct zonlicht. Geef de blauwvaren regelmatig water via de zijkant van de pot of op een schotel (dus niet in het hart gieten). Hij houdt van vochtige grond dus laat deze niet helemaal uitdrogen. Te veel kalk in het water is een no-go!

2

Klimop - Hedera helix ‘Wonder’

De klimop is een makkelijke plant en heeft weinig verzorging nodig. Ook blijft hij altijd groen. Klimmen is zijn hobby, dus snoei hem gerust terug naar een gewenst model. Tussen twee gietbeurten in mag de grond wat droger aanvoelen. Een lage temperatuur is voor de Hedera geen probleem!

Planten kalmeren én geven energie door hun hun bijdrage aan zuurstof in de lucht. Ideaal als je je moet concentreren.TIP: wil je weten welke planten je op andere plekken in huis kunt zetten? Wij geven je tips in onze blog voor kamerplanten op iedere plek in huis.

Kamerplanten voor in de werkkamer
3

Lepelplant - Spathiphyllum 'Sweet Sebastiano'

De Lepelplant is een plant van formaat en houdt van gematigd licht. Hij kan dus niet tegen de volle zon. Geef hem regelmatig water, de grond mag altijd nat aanvoelen. De Spathiphyllum heeft een voorkeur voor een temperatuur boven de 18 graden. Regelmatig besproeien met plantenspuit want een hoge luchtvochtigheid vindt hij heerlijk!

4

Goudpalm - Dypsis lutenscens

De goudpalm is de grootste kamerplant in dit rijtje. Maar dat wil niet zeggen dat het een moeilijke plant is: zet hem op een lichte plaats en geef hem voldoende water met wat voeding in de periode van maart tot en met augustus. Ook heeft de Dypsis een sterke luchtzuiverende werking. Hij brengt vocht in de lucht en verwijderd giftige stoffen.

In een groene omgeving gaat de productiviteit flink omhoog, tot wel 15 procent!

5

Graslelie - Chlorophytum comosum 'Ocean'

Chlorophytum of graslelie is door zijn puntige groen met witte blad een elegante verschijning. De graslelie krijgt kleine witte bloempjes op stelen waar ook een nieuw plantje aan kan komen. Het maakt hem niet uit of je hem veel of weinig water geeft. Dat regelt hij gedeeltelijk zelf door het aanmaken van knolletjes. Een donkere hoek doet hem geen goed, het liefst staat de graslelie op een lichte plek zonder direct zonlicht.

Planten die voor je werken

Ook leuk om te lezen

Reacties

  1. Avatar

    Vaak gehoort maar nooit echt gezien. De voorbeelden van planten op de slaapkamer of in de douche zijn heel mooi. Ik ga toch voor nieuwe planten in de woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *