• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
Kerstboom, deuren, verlichting, kerstballen
minuten lezen

Keuzehulp: de verschillende kerstboom soorten onder elkaar

Kies jij dit jaar voor een echte kerstboom maar vind je het lastig om een keuze te maken? Bij Intratuin heb je de allergrootste keuze en vind je vast en zeker de perfecte boom. In deze keuzehulp zetten we alles voor je op een rijtje, zo wordt een echte kerstboom kopen een stuk makkelijker. Fijne feestdagen!

Kerstboom soorten

De belangrijkste reden om een echte kerstboom te kiezen is de heerlijke dennengeur. Zo’n verse boom in huis geeft direct een kerstgevoel en het is natuurlijk lekker nostalgisch! Nadeel zijn de naalden, want die kunnen behoorlijk venijnig zijn. Ook heeft een echte kerstboom meer onderhoud nodig. Bij Intratuin vind je kwaliteitsbomen van alle populaire soorten, zoals de Blauwspar, Nordmann, Servische kerstboom en de Fijnspar. Elke boom heeft zo zijn pluspunten, dus kijk goed welke soort het beste bij jou past.

Nordmann

De Nordmann is één van de meest geliefde en verkochte kerstbomen in Nederland. Dat komt door de mooie glanzende donkergroene naalden die ook nog eens niet prikken. Ook deze boom geurt lekker bij aanraking. Hij is populair vanwege zijn stevige naalden die bijna niet uitvallen. De Nordmann is een wat bredere stoerdere kerstboom met mooie lagen. De Nordmann is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 300 cm. Bij Intratuin verkopen we de Nordmann gezaagd of met kluit.

Bekijk alle nordmannen

Fijnspar

De traditionele kerstspar siert veel Nederlandse woonkamers rondom de feestdagen. Het is een groenblijvende naaldboom waarbij de naalden bij een boom met kluit nauwelijks uitvallen. Hij verspreidt direct een geweldige dennengeur door je huiskamer en is prachtig donkergroen van kleur. Deze soort geurt het beste, maar laat als eerste zijn naalden vallen. De fijnspar heeft brede takken en een mooie piramidevorm. De naalden van de fijnspar prikken. De traditionele fijnspar is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 250 cm. Bij Intratuin verkopen we de traditionele fijnspar gezaagd of met kluit.

Bekijk alle fijnsparren in de webshop

Blauwspar

De blauwspar heeft – zoals de naam al zegt – een prachtige blauw-grijze gloed. Hij heeft een mooie piramidevorm en uitwaaierende takken die mooie ‘etages’ vormen. Daardoor is hij makkelijk te versieren met kerstballen of grotere hangers. De Blauwspar geurt heerlijk bij aanraking en de naalden vallen niet snel uit. Een nadeel van deze boom zijn de prikkende naalden. De Blauwspar is verkrijgbaar vanaf 60 tot en met 200 cm. Bij Intratuin verkopen we de Blauwspar gezaagd of met kluit.

Bekijk alle blauwsparren in de webshop

Servische spar

De Servische kerstboom wordt ook wel zilverspar genoemd vanwege zijn glanzende grijsgroene naalden. Hij heeft een compacte vorm met sierlijke afhangende takken. Deze opvallende ‘slanke den’ geurt heerlijk, heeft wel prikkende naalden maar valt niet snel uit. De Servische spar is verkrijgbaar vanaf 40 tot en met 200 cm. Bij Intratuin verkopen we de Servische spar alleen met kluit.

Bekijk alle Servische sparren in de webshop

Japanse zilverspar

De naam verklapt het al, de Japanse zilverspar komt van oorsprong uit Japan. Het is de kleinste soort van de Japanse spar. De boom heeft veel korte takken dicht op elkaar waardoor die vol gevormd is. Opvallend aan de Japanse zilverspar zijn de witte strepen aan de onderkant van de naalden. De Japanse zilverspar is verkrijgbaar van 60 tot en met 200 cm.

Bekijk alle Japanse zilversparren in de webshop

Kersttrend, frost delight, kerstboom, kerstversiering, tafel, raam, raamklem, cadeautjes

Kerstboom water geven en onderhouden

Een echte kerstboom heeft wel wat verzorging nodig, tenminste als je hem lang mooi wilt houden. Dat begint al bij de aankoop van je boom. Kies altijd een boom van goede kwaliteit, bij Intratuin weet je zeker dat je goed zit! Een gezonde boom heeft glanzende naalden die niet gelijk allemaal uitvallen als je de boom schudt. Zorg dat je boom niet uitdroogt door hem water te geven en de luchtvochtigheid op pijl te houden. Te veel warmte zorgt dat hij uitdroogt, plaats hem daarom nooit naast de verwarming.

Heb je een kerstboomsoort gekozen die het beste bij jou past? Kom dan naar een Intratuin bij jou in de buurt om onze kerstbomen te bekijken of bestel jouw kerstboom online. Onze medewerkers staan in de winkel voor je klaar om je te adviseren! Wij zorgen er altijd voor dat jouw boom goed ingepakt wordt zodat je hem gemakkelijk kunt vervoeren. Wil je jouw kerstboom liever thuis laten bezorgen? Dat kan natuurlijk ook! Echte kerstbomen kun je bij Intratuin online bestellen. Hij wordt dan goed ingepakt bij jou thuisbezorgd.

Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  Dag
  Ik ben op zoek naar kerstboom versiering in de vorm van ballet (ballerina’s). Klopt het dat u deze verkoopt?

  • Intratuin

   Hi Margot,

   We verkopen inderdaad ballerina’s. Hier vind je de ballerina’s die wij op onze website hebben staan. Hopelijk is dit waar je naar op zoek bent! Je kunt ook nog contact opnemen met jouw Intratuin vestiging. Zij hebben misschien nog meer ballerina’s in hun assortiment. Succes!

 2. Avatar

  Vorig jaar heb ik bij Intratuin Leeuwarden een Perentak gekocht en als alternatief gebruikt in plaats van een kerstboom. Staat nu bij ons in de gang, wederom ga ik deze weer gebruiken maar dan met stoere accessoires zoals hout, grijs en zwarte ballen. Zoals altijd is de kerstmarkt bij Intratuin zeer inspirerend.

 3. Avatar

  Wanneer zijn de (nordman) kerstbomen te koop
  mvg. Patrick

  • Intratuin

   Hi Patrick, vanaf 27 november zijn alle kerstbomen in onze winkels te koop. Ook kun je vanaf dan online je Nordmann kerstboom bestellen. Nog een klein weekje wachten dus 😉

 4. Avatar

  Wij willen een echte nordmanboom maar hebben vloerverwarming kan dat kwaad

  • Intratuin

   Hi Ava, dat is wel mogelijk hoor! Alleen door de warmte droogt de boom iets sneller uit. Je kunt hem het beste op een verhoging zetten, bijvoorbeeld op een tafeltje. En houd goed in de gaten of hij voldoende water heeft. Fijne Kerst alvast 😉

 5. Avatar

  Beste,

  Vanaf wanneer wordt er met de verkoop van kerstbomen gestart dit jaar ?

  MVG

  Chrisje

 6. Avatar

  Verkopen jullie ook kunst kerstbomen? Ik kan ze niet vinden op de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *