• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
Echte kerstboom, verzorgen, tips, easy fix, kerstboomvoet, stoel, openhaard
minuten lezen

Kerstboom verzorgen

Een kerstboom uitzoeken is best een klus, want je wilt natuurlijk dé perfecte boom. Gezaagd of met kluit, niet te groot, niet te klein en de naalden moeten er met kerst ook nog aan zitten. Dit laatste is nog best lastig omdat het nou eenmaal eigenlijk een boom is die buiten in de natuur groeit. Als je hem binnen zet zal hij daardoor gegarandeerd naalden verliezen en uitdrogen. Tenzij je een kunstkerstboom hebt natuurlijk! Om je nieuwe groene dennenvriend zo lang mogelijk in leven te houden hebben wij een paar verzorgingstips voor je op een rij gezet.

1. Uitpakken

Als je wilt kun je een kerstboom bij jouw Intratuin in een plastic hoes laten inpakken. Handig tegen de naalden in de auto, maar als je thuis bent is het belangrijk dat je die hoes er zo snel mogelijk af haalt. Anders krijgt hij het erg benauwd en kan de boom gaan schimmelen. Als je geen plastic hoes hebt maar een net kun je die natuurlijk wel wat langer om de boom laten zitten.

2. Van buiten naar binnen

Alle soorten kerstbomen groeien buiten in de natuur. Ze zijn dus niet gewend aan het warme en droge klimaat van jouw huiskamer. Wanneer het buiten onder de 10 graden is kun je hem daarom beter eerst laten wennen in bijvoorbeeld de schuur of garage. Zet hem daar een dagje neer voordat je hem in de kamer zet. Hierdoor zal hij zijn naalden minder snel laten vallen!

 

Echte kerstboom, rood, piek, kerstversiering, bank, kleed

3. De beste plek voor je kerstboom

In de winter is het koud buiten en stook je de kachel of centrale verwarming lekker op. Maar jouw mooie kerstboom houdt niet van deze droge warme lucht. Zet hem daarom liever niet in de buurt van een kachel of verwarming. Als je dat wel doet zal hij nog sneller uitdrogen en zijn naalden laten vallen. De kerstboom nat maken met een plantenspuit werkt hier helaas niet tegen. Geef hem dus gewoon een plek zo ver mogelijk bij de verwarming vandaan.

Echte kerstbomen

4. Kerstboom water geven

Logisch dat je een kerstboom water moet geven, ook een boom mét kluit. Geef hem regelmatig water en zorg er bij een gezaagde boom voor dat er altijd water in de voet staat. Je krijgt bij aankoop van een gezaagde kerstboom bij Intratuin een zakje kerstbomenvoeding. Hierdoor blijft de boom echt langer mooi, dus voeg dat toe aan het gietwater volgens de aanwijzingen op de verpakking. Regelmatig water geven zorgt er voor dat de kerstboom zijn naalden minder snel zal laten vallen!

LET OP: het water dat in de voet van een gezaagde kerstboom staat is giftig. Dit komt doordat aan de stam van de boom hars zit. Let dus goed op dat huisdieren en kinderen niet van het water drinken!

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *