• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
Kerstcadeau inpakken tips
minuten lezen

5 tips voor het inpakken van je kerstcadeaus

Op zoek naar een leuk cadeau voor hem of haar? Voor leuke kerstcadeaus ben je bij Intratuin aan het juiste adres. Of het nu een mooie kandelaar is of een heerlijk warm plaid, bij Intratuin vind je hét kerstcadeau voor onder de boom. Bekijk ons online assortiment of kom naar de winkel waar onze medewerkers je graag helpen bij je keuze. Een cadeautje is pas af als het mooi is ingepakt, daarom kun je jouw cadeautjes feestelijk bij ons inpakken. Ieder jaar ontwikkelen we weer een mooie luxe feestcadeauverpakking. Je vindt het cadeaupapier bij onze kassa’s.

Liever thuis zelf aan de slag? Wij geven je tips voor een uniek ingepakt kerstcadeau!

1. Cadeaupapier op maat

Leg het cadeau op het papier en meet het af door het om de verpakking heen te slaan. Vind je het lastig inschatten, knip dat liever een iets groter vel cadeaupapier dan een te klein vel.

2. Washi-tape

Gebruik washi-tape in plaats van gewone plakband. Washi-tape is in verschillende diktes, kleuren en patronen verkrijgbaar. Maar maak een keuze. Wanneer je een drukke print op het inpakpapier hebt, kies dan voor een effen kleur washi-tape of een gewoon plakbandje. Plak de plakbandjes of tape altijd in de lengte op de vouw, dit ziet er netter uit dan in de breedte.

3. Lastige vormen

Omwikkel producten met een lastige vorm, bijvoorbeeld een vijfarmige kandelaar, eerst met vloeipapier in voordat je het inpakt met pakpapier. Door het vloeipapier wordt de vorm steviger waardoor het er mooier ingepakt uit komt te zien. Langwerpige producten, zoals een vaas of een fles wijn kun je het beste in een soort ‘zak’ inpakken. Vouw de onderkant dicht en plak het stevig vast. Het cadeau schuif je er aan de bovenkant in.

4. Het oog wil ook wat!

Maak daarom je cadeau extra mooi met bijvoorbeeld lint en tape in verschillende kleuren, touw, raffia, engelenhaar, stekers en misschien wel kunstsneeuw. Zo wordt ieder cadeau uniek!

5. Natuurlijke materialen

Verzamel mooie items uit de natuur om je cadeautje net wat meer tot leven te brengen. Knip een aantal rode bessen uit de haag en schuif dit bessentakje tussen je raffia of touw. Heb je een echte kerstboom? Haal er dan een paar takjes uit en plak deze in een kransvorm op je cadeautje. Óf neem een takje eucalyptus, dan ziet je kerstcadeautje er niet alleen leuk uit, maar ruikt ook nog eens lekker!

Bekijk onze inpakvideo voor inpakinspiratie. Succes met in- en uitpakken!

Kerstcadeau inpakken

 

Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  wat een leuke tips ,daar ga ik zeker wat mee doen.

 2. Avatar

  Duidelijke uitleg.
  Heel bruikbaar allemaal.

 3. Avatar

  Wat een leuke ideeën allemaal, zeker iets om zelf
  mee te doen .

 4. Avatar

  Goede morgen.

  Ik ben afgelopen zaterdag naar intratuin Elst geweest.
  Mijn complimenten.
  Echt leuk om daar te wandelen.
  Je word er hebberig van.
  Zo mooi en prachtig opgezet.
  In een woord GEWELDIG.
  Groetjes Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *