• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
tafel, schep, kruiden, raam, munt, tijm
minuten lezen

Je eigen kruiden kweken in de moestuin

Draai in een handomdraai heerlijke gerechten in elkaar met zelfgekweekte kruiden. We laten je zien hoe je diverse kruiden eenvoudig kunt zaaien en oogsten je eigen moestuin.

Munt kweken

Maak je eigen muntthee. Dit wordt werkelijkheid in slechts 6 eenvoudige stappen.

Stappenplan

Je kunt munt zaaien tussen maart en augustus. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de muntzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 40 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Je kunt je verse munt oogsten van mei tot in oktober.

Bieslook kweken

Bieslook kweken is makkelijker dan je denkt. Bekijk onze how-to video:

Stappenplan

Je kunt bieslook zaaien vanaf mei. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de bieslookzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 20 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Je kunt bieslook oogsten tot in oktober.

Koriander kweken

Koriander smaakt heerlijk in Oosterse gerechten. Bekijk onze tips voor het kweken van koriander.

Stappenplan

Je kunt koriander zaaien vanaf mei. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de korianderzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 5 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Je kunt koriander oogsten van mei tot in september.

Basilicum kweken

Een écht Italiaans kruid is basilicum. Bekijk onze tips en kweek je eigen basilicum!

Stappenplan

Je kunt vanaf mei basilicum zaaien. Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met Intratuin biologische moestuingrond. Nu is het tijd om de basilicumzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 25 cm uit elkaar. Bedek de zaadjes met aarde, zodat ze een halve tot 1 cm diep komen te liggen. Druk de aarde niet aan! Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding. En houd je moestuin onkruidvrij. Je kunt de basilicum oogsten van juli tot oktober.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *