• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
makkelijke, moestuin, pepers, tomaat, basilicum, klimop, gieter, potten, raam
minuten lezen

Makkelijke moestuin op balkon of terras

Heb je een kleine tuin of enkel een balkon? Ook dan kun je een moestuin aanleggen.

Verticaal tuinieren

Je eigen groente of fruit kweken op je balkon met kan met verticaal tuinieren. Dat wil zeggen dat je hangbakken of hangzakken op je balkon hangt. Aan de balustrade bijvoorbeeld. Zorg wel dat je planten voldoende water krijgen. Planten in een hangbak of hangzak drogen namelijk sneller uit.

De vierkante meter moestuin

Een andere optie voor een moestuin op je balkon is de vierkante meter moestuin van Intratuin. Dit is een houten bak, waarmee je overal een moestuin kunt beginnen. Op je balkon, maar ook in een tuin die volledig bestraat is. Ook voor de vierkante meter moestuin geldt: zorg ervoor dat je je plantjes voldoende water geeft.

Snel een mini-moestuin maken op je terras

Je kunt ook eenvoudig beginnen met een losse bak of pot. Bekijk onze tips hoe jij snel en eenvoudig kunt snoepen van je eigen terras:

 

Benodigdheden: Verschillende plantenbakken, manden en bloempotten voor buiten, groente-, fruit- en kruidenplantjes, biologische moestuingrond, moestuinmest, groente- en kruidenplantenvoeding, schepje, handschoenen een gieter.

1. Beplanten

Losse manden en bakken met groente en fruitplanten maken van je terras een gezellige eetbare tuin. De meeste potten hebben tegenwoordig een gat aan de onderkant, waardoor het overtollige water weg kan lopen. Plant en verzorg verschillende groente- en kruidenplantjes volgens aanwijzingen op de verpakking. Ben je een beginner? Start dan bijvoorbeeld met aardbeien. Deze plantjes zijn gemakkelijk te verzorgen en geven snel succes!

2. Verzorgen

De plantjes moeten natuurlijk voldoende water krijgen, maar ook voldoende voeding. Met 100% natuurlijke meststoffen zorg je voor een gezonde, rijke en smaakvolle oogst. Er is mest speciaal voor fruit, of voor groenten en kruiden. Mestkorrels strooi je met je hand aan de voet van je groenten en kruiden. Met vloeibare plantenvoeding kun je wekelijks een scheutje meegeven aan het gietwater. Met de juiste, natuurlijke voeding houd je je planten sterk en gezond.  

3. Oogsten

Oogsten is het leukste van moestuinieren. Wacht niet te lang, want jonge groenten zijn vaak het lekkerst. Beplant na de oogst de pot met een andere soort groente. Zo doe je automatisch aan wisselteelt, waardoor jouw mini-moestuin minder vatbaar wordt voor ziekten en plagen. Je verse kruiden zet je zo dicht mogelijk bij je keuken.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *