• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
plantenhouder, bank, bankje, balkon, terras, vlonder, trap, varen, hangplant
minuten lezen

Snelle tips voor planten op terras en balkon

Zit je ook het liefst tussen het groen, maar heb je niet al te veel ruimte? Geen nood! Je kunt veel bloemen en planten eenvoudig in bloembakken en potten zetten. Gebruik bijvoorbeeld eenjarige zomerbloeiers, bloembollen, vaste planten, kleine bomen en struiken. En dan hebben we het nog niet eens over de kuipplanten, van de oer-Hollandse geranium tot de mediterrane olijfplant. Het belangrijkste voor de potplant is goede potgrond. En verder: zorg ervoor dat het water makkelijk weg kan. Het is handig om bijvoorbeeld een prop bubbeltjesfolie onderin de pot te doen, maar een paar potscherven of kurken werken ook nog steeds uitstekend.

De lucht in

Je kunt de vloer van je balkon natuurlijk vol zetten met potten en planten, maar dan is het al snel vol. De oplossing: ga de hoogte in. Hang bijvoorbeeld hanging baskets aan de muur, of leuke, kleine kratjes waar je potten in kunt zetten. Combineer het geheel met leuke lantaarns of windlichten.

Tip: Geen geschikte muur? Zet een lange, sterke MDF-plaat tegen een stevige achtergrond en hang er een paar vrolijke bloembakken aan. Zie daar: je eigen verticale tuin!

Stapelen

Op een stukje balkon, maar ook in dat ene hoekje van je terras of juist als eyecatcher midden in je patio wordt het stapelen geblazen met deze bijzondere bakken. Je stapelt ze zorgeloos op elkaar, om en om. Genoeg ruimte voor steeds een andere kleur bloem, per etage een andere soort plant of juist één groen geheel.

Thematuin

Maak van je verticale tuin een thematuin, bijvoorbeeld met verschillende soorten plukfruit. Tomaatjes, minicourgetjes of aardbeien lenen zich hier prima voor. Een heel ander effect krijg je met overhangende bloemen.

Planten in potten

Balkons en dakterrassen lenen zich uitstekend voor het plaatsen van diverse planten in fleurige potten. Door te variëren met potten op de grond, aan de wand of over de balkonrand creëer je kleur op verschillende hoogtes. Doordat je de balkonbakken over de railing schuift en onzichtbaar vastzet hebben je buren er ook nog plezier van!

Een sfeervolle broedplaats voor de vogels

Met een wandbak voor planten én plek voor vogels wordt het helemaal gezellig op je balkon. Voor het gezond houden van je planten zit er een overlooppijpje in de bak, zodat overtollig regenwater wegvloeit. Een vogelhuisje is aangenaam in de winter om in te schuilen, fijn om ’s zomers in te broeden.

Extra tip

Maak je de groene oase op je balkon af met een klein bistrosetje. Die hoeft niet duur te zijn en past op bijna elk balkon. Zie je jezelf al zitten in het ochtendzonnetje? Een tafeltje dat je aan de railing hangt is helemaal super praktisch. Je zet het op dezelfde manier vast als de dubbelzijdige balkonbakken.

Geïnspireerd geraakt? Zoek dan een Intratuin bij jou in de buurt en kom langs!

Ook leuk om te lezen

Reacties

  1. Avatar

    ik ben gek op jullie winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *