• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
salade, viooltjes, tomaat, candy, tomaatjes, komkommer, munt, kappertjes, brood, bord, lepel, vork, gras, snijplank
minuten lezen

Recept: candytom salade

Ingrediënten

4 personen | bereiding 25-30 min.

1  baguette of ciabatta
Olijfolie
Zout, peper
2 tenen knoflook
5 takjes bladpeterselie
3 takjes munt
3 takjes dille
1 eetlepel kappertjes
1 citroen
400 g Candy Tom tomaten
100 g snackkomkommers
75 g Kalamata olijven
200 g feta
Eetbare viooltjes

 

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd het brood in plakjes.
  3. Bestrijk de plakjes brood met olijfolie, bestrooi met wat zout en rooster ze om en om krokant op de barbecue. Halveer 1 knoflookteen (pellen is niet nodig) en wrijf met het snijvlak over het warme geroosterde brood.
  4. Maak de salsa verde. Pel de andere knoflookteen en pers deze uit boven een mengkom. Snijd de kruidenblaadjes en kappertjes fijn. Voeg ze bij de knoflook in de kom en meng met 2 eetlepels citroensap, 5-6 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  5. Snijd de tomaten in tweeën of in vieren (afhankelijk van het formaat). Snijd de komkommers in schuine plakken. Meng de tomaten en komkommers met de salsa verde en olijven.
  6. Breek de croutons eventueel in iets kleinere stukken. Schik de croutons met stukken feta tussen de tomaatjes op een mooie niet te diepe saladeschaal.
  7. Druppel nog een klein beetje olijfolie erover en bestrooi de salade tot slot met viooltjes.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *