• Voor de beste groeninspiratie
  • Alles voor huis, tuin en dier
  • Handige groenvideo's
Taco's, kip, maïs, wraps, kool, coleslaw, dressing
minuten lezen

Recept: coole kiptaco’s

 

Een paar blaadjes sla op je taco is misschien wat doorsnee, maar gelukkig is coleslaw ook erg lekker! Het is een goeie combi samen met de malse kippendijen en een maïstortilla. Vergeet natuurlijk niet met je handen te eten want dat maakt het nóg smakelijker.

Bereidingstijd: ca. 30 min + 2 uur marineren

4 personen

Ingrediënten

Voor de gemarineerde kip:

  • ca. 800 g kipdijfilet
  • 3 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 4 el koriander
  • 2 el limoensap
  • ½ tl zout

Overig:

  • ½ rode kool
  • ½ witte kool
  • 50 g rozijnen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Smokin’ bell pepper sauce
  • zout en peper
  • 8 Taiyari maïstortilla’s
  • verse koriander om te garneren

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pers de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en hak samen met de koriander fijn.
  3. Doe de kipdijfilet in een kom en meng er de olijfolie, knoflook, peper, koriander, limoensap en zout door. Dek af en laat voor minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  4. Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal en bak voor ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  5. Maak in de tussentijd een sausje door de mayonaise te mengen met de Smokin’ bell pepper sauce.
  6. Snij de rode en witte kool in fijne dunne reepjes, meng met de rozijnen en één eetlepel van de saus.
  7. Bak de tortilla’s kort aan beide zijde in een droge koekenpan tot ze licht bruin kleuren.
  8. Vul de tortilla’s met de coleslaw, gemarineerde kip, smokey mayonaise en garneer met verse koriander.

Taco's, kip, maïs, wraps, kool, coleslaw, dressing

 

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *