• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
minuten lezen

Recept: dubbeldoelkoe burger met biet en blauwe kaas

Maak met gemak je eigen hamburger. Het malse vlees van deze burger is om je vingers bij af te likken. We kiezen hier voor lekkere dubbeldoelkoe burgers. Wat zeg je? Nou dat zijn burgers die zijn gemaakt van een koe met een dubbel doel; eerst heeft de koe melk geproduceerd en daarna zorgt’ie voor een goed stukje vlees. Van melkkoe naar vleeskoe zeg maar. Maak de burger helemaal af met de blauwe kaas en bietjes. Lekker met dikke frieten en een frisse salade.

Ingrediënten

4 personen | bereiding 20 min.

4 Dubbeldoelkoe burgers
100 gr blauwe kaas
8 sneden puur Veluws wit
½ Krop sla
2 rode uien
1 potje crème fraîche
1 rode biet

Bereidingswijze

1. Meng de crème fraîche met de blauwe kaas en breng op smaak met peper en zout.
2. Schil de biet en snij in dunne reepjes. Was de sla, maak droog en scheur in grove stukken.
3. Snij de ui in dunne ringen en bak glazig in een scheut olijfolie en zet even opzij.
4. Snij 8 plakken van het brood bak even aan in de pan zodat de sappen van de ui lekker in het brood trekken.
5. Bak de burger op de BBQ.
6. Beleg nu je brood met sla, bietreepjes, burger, blauwe kaassaus en zachte uienringen.

Ook leuk om te lezen

Reacties

  1. Lekkere menu’s verschillende geprobeerd echt geweldig bedankt voor de recepten echt gaaf wow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *