• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
gegrilde, prei, entrecote, pittige, paprikasaus, saus, paprika, bord, bbq, barbecue
minuten lezen

Recept: entrecote van de BBQ met gegrilde prei en pittige paprikasaus

Ingrediënten

4 personen | bereiding 30 min.

4 entrecotes
2 prei
zout en peper
2 el extra vergine olijfolie

Voor de saus:
1 paprika
2 sneetjes brood
2 tenen knoflook
2 tl komijnzaad
1 rode peper
2 el amandelen
sap van 1/2 citroen
1 el extra vergine olijfolie
zout en peper

Extra nodig: Intratuin vleesthermometer

Bereidingswijze

1. Haal de entrecote een uur van te voren uit de koelkast en bestrooi met zout en peper. Sprenkel de olijfolie over het vlees. Dek af en laat rusten.
2. Voor de saus: grill de paprika op de BBQ tot de buitenkant zwart is. Verwijder het vel en de zaadlijsten. Rooster de sneetjes brood op de BBQ. Pureer de paprika, het brood en de overige ingrediënten tot een smeuïge saus. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwijder het donkergroene gedeelte van de prei en kook het overige gedeelte ca. 5 min in kokend water of tot het zacht aanvoelt. Besprenkel met de olijfolie. Grill de prei op de BBQ.
4. Grill de entrecote op de BBQ en serveer samen met de prei en de pittige paprikasaus.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *