• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
kabeljauw, gerst, paprika
minuten lezen

Recept: gebakken kabeljauw met parelgort

Kabeljauw is perfect als lichte maaltijd op een warme zomerdag. Dit Zuid-Europese recept is in een modern jasje gegoten. Je maakt het in een handomdraai maar je moet niet vergeten om de parelgerst van te voren te wellen.

Bereidingstijd: ca. 35 min

2 personen

Ingrediënten

  • 150 g parelgerst
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 2 x 160 g kabeljauw
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • 4 el olijfolie

Recept

  1. Laat de parelgerst een nachtje, of minimaal 5 uur, in ruim water weken. Spoel het op een zeef onder koud water af en kook het in circa 600 ml water met een snufje zout in circa 40 minuten gaar.
  2. Snij de paprika’s in repen. Snij de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukken van 3 cm. Pel en snipper de knoflook. Bak eerst de paprika en courgette ongeveer 10 minuten al omscheppend in wat olie in een hapjespan. Bak vervolgens de knoflook kort mee.
  3. Bestrooi met zout en peper en voeg wat water toe, sluit de pan en laat circa 15 minuten op laag vuur stoven.
  4. Bak de visfilet op de huid in een koekenpan in circa 4 minuten in wat olie bruin. Bestrooi met zout en peper en keer de visfilets zodat de huidkant boven ligt. Bak nog circa 4 minuten tot de vis stevig aanvoelt en gaar is. Ris er wat takjes tijm boven. Giet de parelgerst af en serveer met de vis en groenten.

 

kabeljauw, gerst, paprika

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *