• Voor de beste groeninspiratie
  • Alles voor huis, tuin en dier
  • Handige groenvideo's
minuten lezen

Recept: gegaarde groenten

Ingrediënten

4 personen | bereiding 30 min.

Voor de aardappelen
4 kruimige aardappelen
1 teentje knoflook
2 takjes oregano

1. Snij de aardappelen in dikke plakken. Verdeel ze in 4 stukjes aluminiumfolie.
2. Snij de knoflook en oregano fijn en meng door de olie. Breng op smaak met zout.
3. Giet het mengsel op de aardappelen, vouw het aluminiumfolie dicht en leg op de BBQ.

Voor de bieten
4 bieten
2 takjes salie
1 el extra vergine olijfolie

1. Snij de bieten in vier stukken en doe ze met de verse salie in aluminiumfolie.
2. Voeg olijfolie en zout toe en vouw het aluminiumfolie dicht.
3. Leg de pakketjes ca. 30 min. op een niet te hete plek van de BBQ.

Voor de venkelknollen
4 kleine venkelknollen
1 rode ui
zout en peper
1 el extra vergine olijfolie

1. Snij de venkelknollen in 4 stukken.
2. Snij de rode ui in reepjes. Doe de venkel met ui, zout, peper en een lepel olijfolie in aluminiumfolie en vouw dicht.
3. Gaar de pakketjes ca. 15 min. op de BBQ.

Voor de wortelen
1 bosje wortelen
1 rode peper
1 el extra vergine olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

1. Snij de wortelen schuin in twee stukken.
2. Haal de pitjes uit de peper en snij in reepjes.
3. Doe de wortelen met de peper, olijfolie en wat zout en peper in aluminiumfolie en leg ca. 10 min. op de BBQ.
4. Controleer de gaarheid met een mesje, maar let op hete stoom!
5. Serveer alle groenten met hun geurige sappen en een stuk gegrild brood.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *