• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
ribeye, vlees, krieltjes, aardappels, knoflook, ui, tijm, geel, groen, krokant
minuten lezen

Recept: Gegrilde ribeye met krieltjes

Ingrediënten

  • 1 ribeye
  • BBQ kruiden
  • 1 kg krieltjes of een Roseval aardappel in schil
  • 2 knoflookbollen
  • 500 gr sjalotjes
  • olijfolie
  • tijm en-/of rozemarijn
  • zout/peper

Benodigdheden

  • BBQ
  • grillschaal
  • kerntemperatuurmeter

Werkwijze

  1. Breng de ribeye op smaak met de BBQ kruiden en laat het een half uurtje intrekken/marineren.
  2. Was de krieltjes/Roseval en leg ze op de grill schaal samen met de sjalotjes en knoflook. Haal vervolgens de overige schil van de krieltjes/Roseval, dit doe je ook met de knoflook.
  3. Besprenkel 2 eetlepels olijfolie over de krieltjes/Roseval en de knoflook. Strooi er vervolgens tijm, rozemarijn en naar wens zout en peper over. Hoelang het op de BBQ moet staan gangt af van de grote van de uien, krieltjes/Roseval en sjalotjes. Ongeveer 25 minuten om mee te beginnen is goed maar, houd het altijd in de gaten!
  4. Grill nu het vlees met behulp van een kerntemperatuurmeter naar eigen wens. Hieronder staat een richtwijzer. Vergeet niet de ribeye regelmatig te draaien om verbranding te voorkomen.

50-52° Rare / Saignant  –  Kern is helder rood, rosé aan het buitenste gedeelte
55-58° Medium rare  –  Kern is sterk rosé, iets grijs-bruin aan het buitenste gedeelte
60-63° Medium / à point  –  Kern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
65-67° Medium well  –  Kern is grijs

TIP: Eet de ribeye samen met gegrilde groenten en een lekkere BBQ saus erbij

 

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *