• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
rib, roast, ui, marinade, kruiden, olie, vlees, rood, rare, medium
minuten lezen

Recept: Rib roast

Ingrediënten

  • Rib roast
  • BBQ kruiden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 lepel fijngehakte peterselie
  • 1 lepel fijngehakte koriander
  • 200 ml zonnebloemolie
  • ½ rode peper, zonder zaadlijst

Benodigdheden

  • Grill/BBQ
  • staafmixer
  • Kwast
  • Kom
  • Kerntemperatuurmeter

Werkwijze

  1. Zet de grill/BBQ aan, zo is die warm wanneer je gaat grillen.
  2. Voor de kruidenolie meng je de knoflook, peterselie, koriander, zonnebloemolie en de rode peper in een kom en maal je dit fijn met de staafmixer.
  3. Doe naar eigen smaak de BBQ kruiden op de rib roast en laat dit een half uurtje intrekken. Zo trekt de smaak goed in.
  4. Na een half uur kun je het vlees op de grill leggen. Hieronder staat een handleiding met de temperaturen en hoe gaar het vlees dan is.
  5. Draai het vlees regelmatig om verbranding te voorkomen. Vergeet ook niet regelmatig de kruidenolie over de roast te smeren, zo droogt die niet uit.

TIP: Eet de roast met aardappelen van de BBQ, een frisse salade en lekkere BBQ saus.

50-52° Rare / Saignant  –  Kern is helder rood, rosé aan het buitenste gedeelte
55-58° Medium rare  –  Kern is sterk rosé, iets grijs-bruin aan het buitenste gedeelte
60-63° Medium / à point  –  Kern is licht rosé, het buitenste gedeelte is bruinig
65-67° Medium well  –  Kern is grijs

 

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *