• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
spareribs, kruidenboter, ribs, bbq, stokbrood, marinade, grillen, boter, kruiden, soja, ketchup
minuten lezen

Recept: Spareribs

Ingrediënten

  • 2 kg spareribs
  • 100 ml chilisaus
  • stukje gember geraspt, 4 cm
  • 100 sojasaus
  • 2 eetlepels sambal
  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 fijn geraspte ui
  • 2 eetlepels ketchup

Benodigdheden

  • BBQ
  • Kom
  • Kwast
  • Bak

Werkwijze

  1. Meng in een kom de chilisaus, sojasaus, sambal, zonnebloemolie, ketchup, gember, basterdsuiker, knoflook, ras el hanout, paprikapoeder en geraspte uit samen tot een samenhangend papje.
  2. Smeer de spareribs goed in en zorg dat ze gelijk bedekt zijn met de marinade. Laat dit minstens 5 uur marineren. Je zou dit bijvoorbeeld de avond voor de BBQ kunnen doen. Als de bak te klein is zou je eventueel de rib doormidden kunnen snijden, maar maak er niet te kleine stukken van!
  3. Stook de BBQ op en verwarm tussen de 150 en 175 graden.
  4. Gril de spareribs voor ongeveer 2,5 uur op indirect vuur, hierdoor worden ze lekker mals. Je kunt de spareribs daarna nog even op direct vuur lekker krokant bakken. Hoelang de spareribs op de BBQ moeten ligt aan de dikte van het vlees, je kunt altijd bij de slager om een advies duur vragen.

TIP: Combineer dit recept met gepofte aardappelen en stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *