• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
minuten lezen

Recept: stokbrood met gegrilde aubergine

Geitenkaas, aubergine, olijfolie en stokboord. Met een handomdraai voel je je in Frankrijk! En je kan natuurlijk met hartelust variëren met tomaten, pijnboompitten, kip of pesto.

Ingrediënten

4 personen | bereiding 15 min.

4 el verse pesto
1 flinke aubergine
scheutje olijfolie
3 à 4 tomaten
snufje peper en zout
175 g geitenbrie in plakjes
1 (stok)brood

Extra: Intratuin grillrooster

Bereidingswijze

1. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de aubergine in de lengte in ½ cm plakken. Bestrijk ze met olijfolie en grill ze aan beide kanten op hoog vuur tot ze zacht worden. Bestrooi ze met peper en zout.
2. Halveer het stokbrood in de lengte en door midden. Rooster de 4 helften op de snijvlakken op de BBQ.
3. Besmeer ze royaal met pesto, beleg ze met de gegrilde aubergine, tomaat en daar bovenop de plakjes brie. Laat de kaas onder de grill licht smelten.
4. Varieer met groenten, bijvoorbeeld courgette in plaats van aubergine. Beleg de pesto met in dunne plakjes gesneden gegrilde kipfilet en beleg verder zoals beschreven.

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *