• Alles voor huis, tuin & dier
  • Voor de beste groeninspiratie
  • Handige groenvideo's
Waterkers, soep, coquilles, lepel
minuten lezen

Recept: waterkerssoep met gegrilde coquilles

Tomatensoep, wortelsoep, champignonsoep… Soep is er heel veel verschillende soorten. Maar verras je gasten eens met wat anders dan een traditionele soepje en waag je aan de waterkerssoep met coquilles. Een smaakvolle soep die je in geen tijd klaar maakt. Tip: maak hem zo kort mogelijk voor het eten om verkleuring van de soep te voorkomen.

Bereidingstijd ca. 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olie
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 bosjes waterkers
  • 100 ml room
  • snufje zout
  • klontje boter
  • 8 verse coquilles
  • gemalen chilipeper
  • extra: staafmixer

Recept

  1. Snipper het sjalotje en knoflook en fruit glazig in 1 el olie in een ruime kookpan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  2. Verwijder een stukje van de stelen van de waterkers. Voeg de waterkers toe aan de bouillon en kook in enkele minuten gaar.
  3. Voeg de room toe, breng aan de kook en pureer de soep met de staafmixer. Breng indien nodig hoger op smaak met zout.
  4. Verhit de boter samen met 1 el olie. Bak de coquilles afhankelijk van de dikte in 3 minuten bruin, maar niet te gaar. Keer ze regelmatig.
  5. Verdeel de coquilles over lage soepkommen of soepborden en schep de soep eromheen. Bestrooi met gemalen chilipeper en garneer met een toef waterkers.

Waterkers, soep, coquilles, lepel

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *