• Voor de beste groeninspiratie
  • Alles voor huis, tuin en dier
  • Handige groenvideo's
minuten lezen

Alle soorten potgrond op een rij

Goede potgrond is het halve werk. Wil je sterke en gezonde planten, gebruik dan potgrond van het Intratuin huismerk. Onze potgrond heeft het RHP-keurmerk, wat betekent dat er geen schadelijke bacteriën of onkruidkiemen inzitten. Met goede grond kunnen je potplanten jaren meegaan!

Universele potgrond

Universele potgrond bevat een basisbemesting en is pH-neutraal en daardoor geschikt voor de meeste planten, met name voor eenjarige zomerbloeiers en plantenbakken op terras en balkon. Je kunt het overigens ook gebruiken voor het inplanten van eenjarige zomerbloeiers en vaste planten in de border. De Intratuin potgrond bevat genoeg voeding voor 2 maanden en is voorzien van houtvezel. Het materiaal in de Intratuin Potgrond is zwartveen, witveen, houtvezel, kalk en PG mix.

Terras- en kuipplantengrond

Deze potgrond is zeer geschikt voor eenjarige zomerbloeiers in potten op het terras. Eenjarige bloeiers wortelen snel en zijn hongerig én dorstig. Deze speciale grond voor terras en kuipplanten zorgt voor extra veel voedingstoffen en houdt veel water vast, dat is dus precies wat ze nodig hebben.

Potgrond speciaal

De potgrond speciaal is geschikt voor alle groene en bloeiende planten (behalve zuurminnende planten zoals hortensia) én voor kamerplanten. Het bestaat uit de beste grondstoffen en heeft een grove, luchtige samenstelling waardoor de wortels optimaal groeien. Ook bevat deze potgrond gelijk meststoffen voor wel 6 maanden! Het materiaal in de potgrond speciaal is Ierse turf, baltisch turfstrooisel, spagnumturf en tuinturf.

Mediterrane potgrond

Deze potgrond is speciaal voor mediterrane planten zoals citrus, oleander, vijg en palm. In de grond zit TerraCottem dat water en voeding opneemt en naar behoefte afgeeft aan de grond. Daardoor krijgt de plant precies wat hij nodig heeft tijdens zowel natte als droge perioden. Goede grond is echt onmisbaar voor deze kostbare planten.

Tip: voorkom vorstschade door mediterrane planten goed met noppenfolie te omwikkelen of in de winterberging te zetten, en geef ze speciale meststof zodat ze beter bestand zijn tegen ons klimaat.

Rozengrond

Geef al je rozen het beste met speciale rozengrond. Deze grond is luchtig zodat de wortels zich extra goed kunnen ontwikkelen. Mest de rozen regelmatig met rozenmeststof om te kunnen genieten van een uitbundige bloei.

Hortensia- en Rhododendrongrond

Hortensia en rhododendron staan graag in zuurdere grond dan de meeste andere planten, daarom hebben ze speciale potgrond nodig. Deze potgrond is ook geschikt voor andere zuurminnende planten zoals heide, azalea, magnolia, coniferen en skimmia. Gebruik voor deze planten ook altijd speciale meststof en gebruik nóóit kalk.

Biologische moestuingrond

Intratuin biologische moestuingrond is ontwikkeld voor gebruik in potten, kweekbakken, kassen en ook als grondverbeteraar in uw moestuin. Deze 100% natuurlijke potgrond kan zowel binnen- als buitenshuis gebruikt worden. De speciale samenstelling van deze grond is bewezen in de praktijk en heeft een gunstig effect op de ontwikkeling van uw planten. Geschikt voor kleinfruit, sla en groente.

> Bekijk hier het assortiment potgrond

Ook leuk om te lezen

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *