• Alles voor huis, tuin & dier
 • Voor de beste groeninspiratie
 • Handige groenvideo's
header stekjes, groen
minuten lezen

Stekplezier met vetplantjes

We gaan stekken met succulenten! Stekken is simpelweg het vermeerderen van je favoriete plant. Een stekje is een takje/steeltje afkomstig van een volgroeide plant. De stekjes van succulenten, vetplanten, zijn kleine stekjes in verschillende soorten en maten. En deze stekjes zijn nu exclusief bij ons te koop! Deze stekken komen uit Afrika, daar is het klimaat gunstig. Wanneer de stekken zijn geoogst gaan ze niet direct naar Nederland maar moeten deze eerst 2 weken drogen om smet te voorkomen en te zorgen dat ze goed kunnen gaan wortelen. Door de stekjes weer in de grond te zetten met wortel en al, groeit er weer een nieuwe plant. Maar, je kan nog veel meer mooie creaties maken van stekjes. We hebben aan paar ideeën voor je op een rijtje gezet.

1

Stek in glas

Plaats verschillende stekjes in transparante glazen theelichten óf kleine weckpotjes. Combineer dit met kleine steentjes, mos of andere kleine details uit de natuur. Strik om de potjes een touwtje van wol óf versier de glaasjes met washi tape. Zet meerdere glaasjes bij elkaar in een groepje; gewoon op tafel of op een mooi dienblad.

schaal, accesoires, kamerplant, potjes
2

Stilleven

Met een stukje druivenhout, of een stukje gedroogd hout uit de tuin of uit het bos maak je een prachtig stilleven. Leg verschillende soorten en kleuren stekjes op het hout om de positie te bepalen. Ben je tevreden? Plak de stekjes dan met lijm vast aan het hout. Heb je een lijmpistool? Dan gaat het nog makkelijker. Leg het takje op een bordje, of gewoon op tafel. Wat kaarsjes eromheen en klaar!

tak, kamerplant
3

Steengoed

Met sierstenen en verschillende stekjes haal je de natuur in huis! Plaats de stenen als eerste op een mooie schaal of in een dienblad. Leg de stekjes er omheen en erop. Wil je liever wat meer kleur? Kies dan voor een vrolijke schaal met gekleurde sierstenen.

kamerplanten
4

Ieniemienie plantjes

De terracotta pot is terug van weggeweest! Door de oranje, rode kleur waan je je in zomerse sferen. De potten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de stekjes heb je de allerkleinste maat nodig. Plaats een stuk of zeven potjes met stekjes op één groot onderbord. Zo zet je de zomer gewoon op tafel!

kamperplantjes

Ook leuk om te lezen

Reacties

 1. Avatar

  Leuke ideeën, zeker ook in zo’n fles waar je geen omkijken naar heb.

 2. Avatar

  Vind het heel apart en er heel gezellig uit zien, zou wel even willen weten of je de stekjes die je vastplakt eerst moeten wortelen of kun je ze er zo oplijmen met het lijmpistool.

  Met vriendelijke groet:
  Ineke koert-van Dop

 3. Avatar

  Interessant van het stekken van planten.

 4. Avatar

  Ik maak regelmatig nieuwe stekjes. Lukt bijna altijd. Ge en niet teveel water. Deze succulenten zijn ideale kamer planten. Zeker voor beginners !

 5. Avatar

  L.S.

  Kun je vetplanten ook in de tuin zetten? In de volle grond? Alvast bedankt voor jullie antwoord.

  Hartelijke groet,

  Cora Meijer

  • het inspiratieteam

   het inspiratieteam

   11 juli 2018, 08:30 / Beantwoorden

   Hi Cora, in de zomer kunnen veel vetplanten buiten. In de winter is dat anders. De meeste vetplanten kunnen niet tegen vorst of kou onder de 7 graden. Er zijn wel soorten die het prima doen: Sedum en bijvoorbeeld de Sempervivum. Beide vetplanten maar kunnen tegen flinke vorst. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *